След новината за положителната проба за Covid-19 на кралицата на Дания

...
След новината за положителната проба за Covid-19 на кралицата на Дания
Коментари Харесай

COVID и в испанското кралско семейство

След новината за положителната проба за Covid-19 на кралицата на Дания Маргарете Втора излиза наяве, че коронавирусът не е подминал и испанският крал - Фелипе.

Новината беше обявена от кралския двор на Испания в страницата им в Instagram. В формалното известие се споделя, че крал Фелипе е с леки признаци от няколко дни, а на 9 февруари е открито, че е с ковид.

Той се усеща добре, само че ще остане най-малко седем дни в изолираност, с цел да предотврати разпространяването на вируса.

Става ясно, че за момента кралица Летисия и инфантата София са добре и ще извършват кралските си отговорности, като не престават да съблюдават противоепидемичните ограничения в страната.

През предходните дни Фелипе Шести взе участие в няколко обществени срещи.

Кралят приложи първата доза от имунизацията Covid-19 на 29 май в WiZink Center в Мадрид, на мястото и времето, както дава отговор по протокола, открит от здравните управляващи в сходство с възрастта му. След това обаче не се показва по кое време и дали въобще си е сложил втора и трета доза от имунизацията, пишат от El Mundo.
 Снимка 563058
Източник: GettyImages

Липсата на информация по отношение на имунизацията на Фелипе стана причина доста испанци да недоволстват, осъждайки " безхаберното " отношение на краля към имунизациите, когато в страната продължава да има толкоз заболели.

Както написаха някои испанци в обществените мрежи, той би трябвало да дава образец на народа си и ако наистина не е приключил имунизационния си цикъл, би било доста несериозно и безконтролно от негова страна, изключително поради обстоятелството на какъв брой доста обществени срещи би трябвало да участва.

Други се изричат в поддръжка на монарха си, като припомнят, че от началото на годината Фелипе имаше няколко визити отвън страната, които не би могъл да реализира, в случай че не е изцяло имунизиран.

За момента от кралския двор не разясняват тематиката и не дават изясненост дали крал Фелипе си е сложил нужния брой целесъобразни ваксини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР